Beszámoló Víz Alatti Rögbi Cseh – Osztrák – Magyar Bajnokság Prágai forduló 2016

By 2017. jan. 13.Beszámolók

A csapat nagyobbik része már pénteken elindult Prágába. Koraeste érkeztünk meg, s el is elfoglaltuk a szállásainkat. Gyors vacsora után máris rápihentünk a következő napra. Szombat reggel hárman csatlakoztak még hozzánk Budapestről. Ők már az uszodában vártak bennünket, mikor másnap reggel fél 9 körül megérkeztünk.
A prágai versenyen összesen 9 csapat indult, I. és II. Ligában külön-külön követték egymást a mérkőzések. Szoros volt az időbeosztás, pörögtek az események. Itt a medence jóval kisebb, mint amiben itthon edzünk, és csak 3 méter mély, így lendületes támadásokkal, jól helyezkedve lehet meglepni az ellenfeleket. Erre készültünk is már a verseny előtti hetekben.
11 játékossal érkeztünk Prágába, így hogy meglegyen mindenkinek a cseréje a vízben Graz csapatától csatlakozott hozzánk egy játékos. A magyar csapat tagjaként érkezett a versenyre Petra Hoff, aki Norvégiában űzi a víz alatti rögbit, de nyár óta Budapesten tanul, így azóta erősíti a mi csapatunkat. A nap folyamán adtunk bírókat is, háromszor a víz alatt és kétszer a felszínen.
Az első meccsünk előtt volt még egy kis időnk szokni az ottani környezetet és figyelni bentről a hóesést, mielőtt megkezdtük a közös bemelegítést. Most is először a KSP Labe csapatával kerültünk össze. A jó fizikumú, tapasztalt csapat ellen az első mérkőzésen nem sikerült jól felállítanunk a védekezésünket, így 10:3-ra a cseh csapat nyerte a játékot.
A második mérkőzésre összeszedtük magunkat és az STC Graz csapatával igen szoros mérkőzést játszottunk. Végig vezettünk a gólokkal, nagyon koncentráltan játszott mindenki. Utolsó percben Graznak mégis sikerült betennie még egy labdát, így ők nyerték a meccset 5:4-re.
Az utolsó körben Ceske Budejovice B csapatával kerültünk össze. A fiatal játékosok most is ügyesek voltak, jól helyezkedtek, és még egy gólt is betettek nekünk. A mérkőzés végezetül 10:1-re a mi győzelmünkkel ért véget.
A Cseh-Osztrák-Magyar bajnokság utolsó fordulóját a harmadik helyen zártuk a II. Ligában, melyről oklevelet is kaptunk.
A korán reggel érkezők még szombaton haza is indultak Budapestre, de 8-an maradtunk az esti közös vacsorára és díjkiosztóra a többi csapat tagjaival együtt.
Külön köszönet Karln-nak, aki Graz színeitől elszakadva végig erősítette a csapatunkat, valamint Palinak, aki jó alaposan megmozgatott bennünket a mérkőzések előtti bemelegítésekkor!

Játékosok: Markovics Dóra, Mándoky Petra, Petra Hoff, Rozovics Éva, Szűrösné Kéri Katalin, Janik József, Kalácska Zoltán, Novotny Tamás, Sági Gyula, Szűrös Márton, Vizsolyi Pál
Tiszavirág SE, Petra Hoff, Karl Richter-Trummer, Prága, 2016.

 

Beszámolót írta: Mándoky Petra