Beszámoló Víz Alatti Rögbi Cseh – Osztrák – Magyar Bajnokság Brünni forduló 2016

By 2017. jan. 13.Beszámolók

A verseny előtti péntek délután indultunk három autóval Budapestről Brünnbe. A csapatból hárman Brünnben csatlakoztak hozzánk, ők ugyanis a verseny előtti pár napot Prágában töltötték, ahol lehetőségük volt a prágai csapattal is edzeni egy alkalommal.
Érkezés után elfoglaltuk a szállásunkat egy autópálya melletti motelben, és közösen megvacsoráztunk egy közeli étteremben. Igyekeztünk nem túlenni magunkat a másnapi megmérettetés előtt, ami igencsak nehéz volt a finom cseh fogások láttán.
Szombaton a korai kelés és gyors reggeli után már útra is keltünk, mert 8 órára az uszodában kellett lennünk. Az első meccsünket 9-kor játszottuk, így érkezés után kezdődhetett is a bemelegítés.
13 játékossal vágtunk neki a mérkőzéseknek; 6 játékos, 6 cserejátékos és egy tartalék. Az első meccs, első félideje után, sérülés miatt egy játékostól meg kellett válnunk, így a hátralévő meccseken már mindenkinek játszania kellett. A nap folyamán kétszer adtunk felszíni, és kétszer víz alatti bírót. Lisa és Petra, akik most csak kísérőkként erősítették a csapatot végig vették a mérkőzéseket GoPro kamerával, melyekből később visszanézve sokat tanulhatunk majd.
A brünni medence 5 méter mély és talán a leghosszabb is, azok közül, ahol játszani szoktunk. Ez annyiban nehezítő tényező, hogy jóval többet kell úszni és mélyre merülni. Nincs lehetőség gyors támadásokra, inkább az ügyes passzokkal, fegyelmezett csapatjátékkal lehet eredményesen végezni.
A brünni fordulón három mérkőzést játszottunk, melyek közül az elsőt a KSP Labe csapata ellen. Koncentrált játékkal és gyors cserékkel 4:3-ra vertük a cseheket.
A második meccs előtt, egy hosszabb szünetünk volt, amikor volt időnk rákészülni a következő, prágaiak elleni mérkőzésre. Az erős, jól összeszokott csapat ellen végül sikerült egy gólt betennünk, de így is 5:1-re az ellenfél csapata nyerte ezt a mérkőzést.
Az utolsó összecsapásra késő délután került sor a Ceske Budejovice B csapával, melynek utánpótlás játékosai első versenysorozatukat játszották az idén. A kamaszkorú csapat szépen helytállt és küzdött végig, de végül nem sikerült gólt dobniuk ellnünk, így 10:0-ra nyertük ezt a mérkőzést is.
A napot eredményesen zártuk, ugyan harmadikok lettünk, de körbeveréssel és gólkülönbséggel lett csak jobb nálunk a Labe és Prága csapata.
Utolsó meccsünk után a csapat többsége hazaindult Budapestre, de 5-en maradtunk az esti díjátadóra és csapatokkal közös vacsorára.

Játékosok: Berekméri Dóra, Markovics Dóra, Rozovics Éva, Szűrösné Kéri Katalin, Dorogi György, Janik József, Kalácska Zoltán, Kiss Zoltán, Novotny Tamás, Sági Gyula, Szűrös Márton, Takács Bendegúz Holló, Vizsolyi Pál

Kísérők: Lisa de Vries, Mándoky Petra

III. kolo / round
CZ – A – HUN
ligy / league 2016
BRNO KSP Labe FA Praha Tiszavirág Budapest Budějovice B Score Points Ranking
KSP Labe 2 : 1 3 : 4 11 : 1 16 : 7 6 2

FA Praha 1 : 2 5 : 1 9 : 1 15 : 5 6 1

Tiszavirág Budapest 4 : 3 1 : 5 10 : 0 15 : 8 6 3

Ceske Budějovice B 1 : 11 1 : 9 0 : 10 2 : 30 0 4

Special ranking list Points Goals Goal Difference Ranking
FA Praha 3 6 : 3 +3 1
KSP Labe 3 5 : 5 0 2
Tiszavirág Budapest 3 5 : 8 -3 3

Tiszavirág SE, Brünn, 2016.

Beszámolót írta: Mándoky Petra